Technisch Werken

Records op de woningmarkt zijn in 2019 voorbij

De afgelopen jaren werden op de huizenmarkt verschillende records gebroken. Zo was het vertrouwen van consumenten in de woningmarkt in 2016 op een recordniveau beland. Het jaar daarop, in 2017, werd in Nederland een record aantal woningen verkocht. Tot slot stegen de woningprijzen in 2018 op een nieuw recordniveau. Inmiddels is duidelijk geworden dat in 2019 de stabilisatie intreed op de woningmarkt. Er komen iets meer woningen te koop op de woningmarkt ten opzichte van de vraag. De vraag naar woningen neemt namelijk iets af.

Dat heeft onder andere te maken met een terugloop in het consumentenvertrouwen. Door de onzekerheid in de markt en de wereldwijde spanningen op economisch gebied zijn veel consumenten in 2019 aan het afwachten. In plaats van dat er veel geld wordt uitgegeven wachten consumenten met het uitgeven van grote bedragen. Ze zetten spaargeld opzij omdat de toekomst onzekerder is geworden voor veel mensen. Dit heeft een weerslag op de woningmarkt. Naar verwachting zullen in 2020 geen nieuwe records worden gebroken op de woningmarkt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!