Technisch Werken

Recessie start mogelijk eind 2020 begin 2021

Nederland zit op dit moment in de top van hoogconjunctuur. Dat betekent dat de economische groei op het hoogtepunt is beland. Na een top in de economische groei ontstaat er meestal een situatie waarin de economische groei bijna nu is om vervolgens in een recessie te belanden. Een recessie is in feite een daling van de economische groei. Volgens Bas ter Weel, hoofdeconoom van SEO Economisch onderzoek, is : een recessie is aanstaande, wellicht eind volgend jaar”.

Ook econoom Edin Mujagic van OHV vermogensbeheer geeft aan dat een neergang van de economie verwacht kan worden. Er zijn volgens deze econoom een aantal indicatoren die er op wijzen dat een recessie aan het einde van 2020 of in de eerste helft van 2021 zal plaatsgrijpen. Een andere bekende naam in de financiële wereld, Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank had eerder al bij BNR aangegeven dat er signalen zichtbaar zijn dat de economische groei omslaat. “Dit soort dingen kun je niet met precisie voorspellen, maar je ziet wel dat het de verkeerde richting op aan het gaan is.”

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws