Technisch Werken

Rabobank verwacht hogere huizenprijzen in 2020

Het komende jaar zullen de huizenprijzen volgens de Rabobank nog verder omhoog gaan. Dit heeft de bank aangegeven in een kwartaalrapport over de woningmarkt van Nederland. Dit kwartaalbericht werd donderdag 14 november 2019 bekend gemaakt. De economen van de Rabobank hebben aangegeven dat de woningprijzen in 2020 waarschijnlijk zullen stijgen met 4,5 procent gemiddeld. Eerder ging de bank nog uit van een prijsstijging van 4 procent.

Er is in Nederland sprake van een groot tekort aan koopwoningen. Dat zorgt er voor dat de prijzen van koopwoningen omhoog zijn geschoten de afgelopen tijd. Door een lage hypotheekrente kunnen woningzoekers bovendien meer geld lenen. Dat heeft een opdrijvend effect voor de woningprijs. Er wordt meer geboden op woningen omdat woningen schaars zijn in Nederland.

Deze schaarste zal al snel gaan leiden tot hogere prijzen aldus woningmarkteconoom Carola de Groot van Rabobank. Dit jaar zijn de gevolgen al merkbaar op de woningmarkt. In de eerste drie kwartalen van 2019 ligt het prijspeil van woningen volgens cijfers van het CBS en het Kadaster 7,1 procent hoger ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws