Technisch Werken

PVV wil noodwet om stikstofproblemen tegen te gaan in 2019 en 2020

PVV-leider Wilders is net als verschillende andere politieke leiders bezorgd over de problemen rondom stikstof in Nederland. Door de stikstofproblematiek zijn zeker 18.000 bouwprojecten stilgelegd. Daarnaast zijn ook de boeren in de problemen geraakt en dreigen ze te bezwijken onder de strenge wetgeving. Wilders is van mening dat een noodwet een oplossing kan bieden. In de noodwet zou volgens de politieke leider de woningbouw, de infrastructuur en ook de meeste landbouw tot van ‘dringend openbaar belang’ moeten worden verklaard. Deze noodwet zou in ieder geval een half jaar van kracht moeten zijn. In deze periode zou het kabinet de tijd krijgen om een definitieve oplossing te bedenken voor de stikstofproblemen in Nederland.

In de periode van een half jaar kunnen bouwbedrijven bouwen en kunnen boerenbedrijven gewoon doorgaan met hun werk net als de civiele bedrijven die wegen bouwen en grondwerk uitvoeren. De wet zou volgens Wilders ook chaos en paniek kunnen voorkomen. De noodwet besteed ook aandacht aan een tijdelijke oplossing voor de PFAS-problemen. Volgens Wilders zou in de noodwet kunnen worden vastgelegd dat bouwgrond met PFAS wel afgevoerd kan worden maar zou deze grond naar een speciale plek moeten worden vervoerd die in elke regio wordt aangewezen. Dat zorgt er voor dat bouwprojecten door kunnen gaan. Wilders wil de noodwet snel invoeren maar heeft dan wel de steun nodig van andere politieke partijen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!