Technisch Werken

Productie Volvo wordt voor een deel verplaatst van China naar Europa om heffingen in 2018

Volvo Cars gaat een deel van haar productieactiviteiten in China naar Europa verplaatsen. Op die manier wil de Zweedse automaker Amerikaanse heffingen op Chinese goederen omzeilen. Dit bericht werd bekend gemaakt door topman Håkan Samuelsson tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers van het bedrijf. De beslissing over het verplaatsen van de productie gaat met name om de XC60. Dit is een suv van Volvo die met name populair is op de Amerikaanse automarkt.

De voertuigen die door Volvo geproduceerd worden voor de Verenigde Staten komen nu nog uit Chinese Volvo-fabrieken. Inmiddels is het bedrijf bezig de productie van de auto’s naar Europa te verplaatsen. Kort geleden werd door Volvo haar eerste autofabriek geopend in de Verenigde Staten. In deze fabriek zal de sedan S60 worden geproduceerd. Volvo heeft momenteel nog weinig nadelige effecten ondervonden van het handelsconflict.

Vanaf 2010 is Volvo in handen van het Chinese Geely. De autoverkoop van dit bedrijf is met ruim 14 procent gestegen op jaarbasis tot 170.232 stuks. De opbrengsten van Volvo vielen bijna 27 procent hoger uit tot 66 miljard Zweedse kroon. Dit is bijna 6,4 miljard euro. Hiervan bleef een nettowinst over van een kleine 3 miljard kroon. In 2017 kwam de nettowinst nog uit op 2,1 miljard.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!