Technisch Werken

Productie VDL Nedcar gestaakt in Born 20 juli 2018

Een staking bij VDL Nedcar heeft er voor gezorgd dat de productie van de autofabriek in Born volledig is stil komen te liggen. Het werk werd donderdagavond stilgelegd in de fabriek in Born. De staking werd afgekondigd voor 48 uur en is gericht op het afsluiten van een nieuwe cao. Bedrijven in de metaal en personeelsleden in deze sector zijn tot op heden niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen precies aan de staking deelnemen. Vakbond FNV heeft geraamd dat ongeveer 1.900 van de in totaal 7.200 medewerkers aan de staking zullen deelnemen. Er zullen vrijdag 20 juli 2018 geen auto’s meer geproduceerd worden volgens de woordvoerder van VDL. Het bedrijf VDL produceert auto’s in productielijnen. Daarom hebben de stakingen gevolgen voor de hele fabriek. De directie is het niet eens met de stappen van de vakbonden en het personeel. De verhoudingen tussen de directie en de werkgevers staan op scherp.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!