Technisch Werken

Productie Nederlandse industrie ook in juni 2019 gekrompen

De productie van de Nederlandse industrie is in de maand juni opnieuw gekrompen. Dit bericht werd vrijdag 9 augustus 2019 bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Inmiddels is de Nederlandse industrie vier maanden achter elkaar gekrompen volgens het statistiekbureau. De daling van de industriële productie kwam in de maand juni uit op 2,2 procent ten opzichte dezelfde periode een jaar geleden.

Sinds de laatste maanden van 2018 heeft de industriële sector in Nederland het moeilijk. Alleen januari en februari was er sprake van een kleine opleving. Volgens het CBS was de krimp in de productie in alle bedrijfsklassen merkbaar. Er waren twee sectoren die het wel beter deden dan de rest. Dat waren de machine-industrie en de voedingsmiddelenindustrie. In de productie van elektrische en elektronische apparatuur werd de grootste krimp genoteerd namelijk 7,4 procent.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!