Technisch Werken

Productie Duitse industrie gekrompen in november 2018

De productie van de industrie van Duitsland is in de maand november in 2018 opnieuw gekrompen ten opzichte van een maand eerder. De krimp kwam dit keer uit op 1,9 procent. Dat bericht werd afgelopen dinsdag 8 januari gemeld door het nationaal statistisch bureau Destatis. Volgens het statistisch bureau kan de krimp in de Duitse productie een teken zijn dat de gehele Duitse economie een krimp zal doormaken. Wanneer de gehele Duitse economie in het vierde kwartaal van vorig jaar een krimp laat zien zal er sprake zijn van een economische recessie in het land. Het zou namelijk het tweede kwartaal zijn op rij waarin een krimp zou hebben plaatsgevonden in de economie.

In het derde kwartaal van 2018 werd namelijk ook een krimp genoteerd. Deze krimp kwam uit op 0,2 procent. Wanneer er een economische krimp is in 2 kwartalen op rij spreekt men officieel van een recessie. Het is al geruime tijd geleden dat er economische teruggang te zien was in Duitsland. De laatste keer dat er sprake was een teruggang in de Duitse economie was gedurende twee kwartalen in 2012 en 2013. Ook tijdens de economische crisis tussen 2008 en 2009 werd een grote teruggang genoteerd aldus het persbureau Bloomberg. 

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!