Technisch Werken

Problemen met motoren Airbus A320neo in 2018

Er zijn problemen geconstateerd met betrekking een aantal motoren van de Airbus A320neo. Het zou hierbij gaan om de vliegtuigmotoren van de Amerikaanse fabrikant Pratt & Whitney. Vliegtuigproducent Airbus heeft aangegeven dat in ongeveer dertig procent van de 113 operationele A320neo-toestellen een probleem is met deze motoren.

Op dit moment staan er 11 A320neo toestellen aan de grond omdat er problemen zijn met de motor. Daarnaast heeft Airbus ook een aantal leveringen van A320neo’s uitgesteld vanwege het motorprobleem. Er zijn ook een aantal incidenten geweest. Zo heeft de prijsvechter IndiGo uiit India een melding gemaakt van drie vluchten waarbij de vliegtuigmotoren gedurende de vlucht zijn afgeslagen. Pratt & Whitney heeft bekend gemaakt dat het probleem met de motoren te maken heeft met de afdichting in de vliegtuigmotor.

Niet alle Airbus A320neo’s zijn uitgerust met een Pratt & Whitney motor. Klanten van Airbus kunnen in de praktijk de keuze maken tussen een vliegtuigmotor van Pratt & Whitney of een motor van het samenwerkingsverband CFM van het Franse Safran en General Electric (GE). De A320 neo wordt in de praktijk door 18 maatschappijen gebruikt. Met dit vliegtoestel worden korte tot middellange afstanden gevlogen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws