Technisch Werken

Prijzen koopwoningen in mei 2018 gemiddeld op hoogste niveau ooit

In de maand mei van 2018 zijn de prijzen van koopwoningen in Nederland op het hoogste niveau ooit beland. Die maand stegen de prijzen voor koopwoningen met bijna negen procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. De woningprijzen stegen in mei zelfs boven de piek van augustus 2008. Dat moment was valk voor de economische crisis en dat was tot nu toe het hoogste prijsniveau voor koopwoningen ooit. Tijdens de economische crisis daalden de prijzen voor koopwoningen in Nederland fors. Het dieptepunt voor de woningmarkt was juni 2013. Vanaf dat moment stegen de woningprijzen. Ten opzichte van vijf jaar geleden zijn de woningprijzen in Nederland nu gemiddeld 28 procent hoger.

Inmiddels blijkt de woningmarkt de prijzen van vlak voor de economische crisis te hebben overstegen. Dat wordt duidelijk uit cijfers Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Gemiddeld kostte een woonhuis in Nederland 283.945 euro in de maand mei. Dit is de prijs die gemiddeld werd betaald voor bestaande koopwoningen. De prijzen voor nieuwbouwwoningen zijn niet meegenomen in de berekeningen. Er werden in mei in totaal 18.237 woningen verkocht. Dit zijn bijna 2000 meer verkochte woningen dan een maand eerder. Als men de prijzen van de verkochte woningen bij elkaar optelt dan bedroeg de totale waarde van het aantal verkochte woningen bijna 5,2 miljard euro in de maand mei. Er is sprake van een positieve tendens. De woningprijzen gingen in Nederland in april op jaarbasis ook al met bijna 9 procent omhoog.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!