Technisch Werken

Prijsverschil tussen benzine- en dieseloccasions neemt toe vanaf 2018

De afgelopen 12 maanden bleek de populariteit van benzineauto’s aanzienlijk te zijn gedaald in Nederland. Ook de prijs van tweedehands dieselvoertuigen daalde. Daarnaast blijken benzinemodellen juist in prijs te stijgen op de occasionmarkt. Deze informatie komt naar voren uit Autodata Occasion Index (AOX). Deze index geeft inzicht in de prijsontwikkeling van occasions in Nederland.

Volgens de organisatie Automotive Management is het prijsniveau van tweedehands dieselvoertuigen in 2018 beland op het zelfde niveau als in 2016. In januari 2011 werd een index van 100 punten vastgesteld. Als men dit indexcijfer als uitgangspunt hanteert dan is de prijs van een occasion met benzinemotor deze maand op 108,07 indexpunten terechtgekomen. In augustus was het indexcijfer nog 103,84 voor benzine occasions. Dieselauto’s hebben een veel lager indexcijfer. Het indexcijfer voor diesel occasions kwam uit op 93,11 terwijl in dezelfde maand in 2017 nog een indexcijfer van 96,95 werd genoteerd. Ten opzichte van alle provincies in Nederland zijn tweedehandsauto’s in Friesland het voordeligste.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws