Technisch Werken

Polen promoot steenkool op klimaattop december 2018

In eerste instantie zou men kunnen zeggen dat het heel gastvrij is van Polen om de klimaattop in één van haar steden te houden in december 2018. Toch komt men dan bedrogen uit. Polen is zeker geen aanjager van de klimaatdoelstellingen. In plaats daarvan is Polen een grote vertrager van het klimaatbeleid dat gericht is op de energietransitie van vervuilende brandstoffen naar schone duurzame brandstoffen. De economie van Polen is in bepaalde streken sterk afhankelijk van het winnen en verstoken van steenkool. Omdat Polen het gastland is voor de klimaattop heeft het land als voorzitter een grotere invloed op de onderhandelingen dan de meeste andere deelnemers aan de top.

Deze invloed blijkt Polen niet ten gunste van de klimaatonderhandelingen aan te wenden. Vier jaar geleden werd er een klimaattop gehouden in Warschau die ook op praktisch niets uit liep. Tijdens deze klimaattop heeft Polen nog een extra statement gemaakt door de muren van het Poolse paviljoen op de conferentie zijn letterlijk te decoreren met steenkool. Dat zorgde voor veel verontwaardiging van een groot aantal conferentiebezoekers. Deze hebben boos foto’s gedeeld via internet en spreken van de zwarte kolenmuur van Polen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws