Technisch Werken

Philips schrapt 230 arbeidsplaatsen in Nederland vanaf 2019

Technologiebedrijf Philips gaat 230 arbeidsplaatsen schrappen in Nederland. Deze arbeidsplaatsen verdwijnen bij de vestigingen in Eindhoven en Best. Het technologiebedrijf heeft besloten om deze arbeidsplaatsen te verplaatsen naar een Philipslocatie in het Poolse Lódz. Een woordvoerder heeft bevestigd dat de arbeidsplaatsen daadwerkelijk geschrapt zullen worden. Deze bevestiging vond plaats nadat er eerder een bericht over het verdwijnen van arbeidsplaatsen werd gepubliceerd door het Eindhovens Dagblad. Er zullen volgens Philips vooral ondersteunende functies bij de verkooporganisatie verdwijnen uit Nederland. Hierbij gaat het vooral om zogenaamde service en aftersales functies.

Tweederde van de werknemers die ontslagen worden heeft een vaste aanstelling. De overige dertig procent werkt op basis van tijdelijk contracten. Volgens Philips is bij het evalueren van bedrijfsonderdelen duidelijk geworden dat het verplaatsen van arbeidsplaatsen naar Polen voor het bedrijf “efficiënter is”. Dit geeft een woordvoerder van Philips aan in een reactie. Het verplaatsen van de arbeidsplaatsen naar de locatie in Polen zorgt er voor dat een aantal bedrijfsonderdelen in een gezamenlijk gebouw kunnen worden gebundeld. Het schappen van de arbeidsplaatsen gebeurd over een langer tijdspad. Volgens het bedrijf zullen de arbeidsplaatsen pas aan het einde van 2020 zijn overgeheveld naar de locatie in Polen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!