Technisch Werken

Philips Lighting behaald meer winst in kwartaal 2 van 2017

Philips Lighting de verlichtingsdivisie van Philips heeft in het tweede kwartaal van 2017 meer winst gedraaid. De omzet van Philips Lighting staat echter nog steeds onder druk. Ledverlichting vormt een belangrijk onderdeel voor Philips maar de groei in deze sector was onvoldoende om de voortdurende krimp van de verkopen van bekende conventionele verlichtingsproducten te compenseren. In het afgelopen kwartaal zijn de opbrengsten gedaald met ongeveer twee procent. Daardoor kwamen de totale opbrengsten uit op 1,7 miljard euro. Vergelijkbare verkopen namen af met 1,8 procent.

De vraag naar ledlampen en ledverlichting neemt toe. Er werd 23 procent meer ledverlichting verkocht. Gloeilampen worden steeds minde populair, in deze producten daalde juist de omzet met 20 procent. De verkoop van verlichtingssystemen voor woningen nam met 15 procent toe maar de omzet uit professionele verlichtingssystemen daalde met 2,3 procent. Het blijft de komende tijd nog een onzekere markt voor Philips Lighting. Ondanks dat verwacht het bedrijf verder in de loop van 2017 weer te groeien. Philips vermoed dat de grote infrastructuurprojecten in de Verenigde Staten er voor kunnen zorgen dat er ook meer vraag ontstaat naar haar verlichting waardoor ook de omzet van Philips Lighting zal toenemen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!