Technisch Werken

Perspectief op hypotheek voor flexwerkers gunstiger in 2019

Flexwerkers hadden het in het verleden vrij moeilijk met het verkrijgen van een hypotheek. Verschillende hypotheekverstrekkers zagen een flexibel dienstverband niet als een solide basis voor een hypotheek maar dat begint te veranderen. Het aantal hypotheekverstrekkers dat bereid is om een hypotheek te verstrekken aan een flexwerker neemt echter toe. In plaats van werkgeversverklaringen heeft men het bij flexwerkers over perspectiefverklaringen die gekoppeld zijn aan de perspectieven die iemand heeft op werk en het behoud van werk in de toekomst.

Daarbij wordt gekeken naar opleiding, werkervaring en andere aspecten die van invloed zijn op iemand zijn of haar loopbaan. Ook de arbeidsmarkt speelt een rol. Voor technisch personeel is er bijvoorbeeld volop werk daardoor is de kans om werk en dus inkomen te houden groot. Voor hypotheekverstrekkers zijn deze loopbaanperspectieven geruststellend. Een toenemend aantal werkgevers neemt bovendien ook flexwerkers op vast contract. De kans dat flexwerkers een langdurig dienstverband krijgen bij een werkgever wordt steeds groter. Ook dat zorgt er voor dat hypotheekverstrekkers eerder bereid zijn om flexwerkers een hypotheek onder goede voorwaarden te verstrekken. De perspectieven voor flexwerkers met betrekking tot een hypotheek worden daardoor steeds beter.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!