Technisch Werken

Pentagon heeft in juni 2019 een akkoord gesloten met Lockheed over aankoopprijs F-35-toestellen

Het Amerikaanse Pentagon heeft een zogenaamd informeel akkoord gesloten met vliegtuigbouwer Lockheed Martin met betrekking tot de aanschafprijs van de eerste levering van de 157 vliegtuigen van het type F-35. De aanleiding voor de onderhandelingen was een eerder bestelling van dertig miljard euro. De prijs voor de aanschaf van de F-35 is een behoorlijke aanslag op het budget van defensie. De viceminister van Defensie genaamd Ellen Lord heeft aangegeven dat de prijs op dit moment 8,8 procent lager ligt in vergelijking met het model 2018.

De prijs van een toestel zal in 2020 gemiddeld onder de 70,7 miljoen dollar komen te liggen voor het type F-35A. De F-35A is de meest voorkomende versie van het vliegtuig. Daarnaast heeft het Pentagon ook een optie genomen voor aankoop van 321 F-35-toestellen voor de komende twee jaar. Op deze deal krijgt het Pentagon een korting van gemiddeld 15 procent.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws