Technisch Werken

Veel pensioenpremies omhoog in 2020

De meeste pensioenpremies gaan dit jaar omhoog. Daarnaast hebben een aantal pensioenfondsen ook de pensioenopbouw naar beneden toe bijgesteld. Hierdoor wordt het pensioen voor veel werknemers duurder in 2020. Deze conclusie heeft Het Financieele Dagblad (FD) bekendgemaakt op maandag 13 januari 2020. Het FD heeft in samenwerking met PensioenPro een onderzoek uitgevoerd naar de ontwikkelingen in pensioenen voor 2020.

Eerder had minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken aangegeven dat de pensioenfondsen hun premies niet zouden moeten verhogen in 2020. In de helft van de 48 Nederlandse bedrijfstakpensioenfondsen zal de pensioenpremie hoger uitvallen. Bij de pensioenfondsen zijn ongeveer 600.000 werknemers aangesloten. Een aantal grote pensioenfondsen zoals ABP en PFZW verhogen hun pensioenpremies niet. Ook de metaalfondsen PME en PMT verhogen de premies niet.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!