Technisch Werken

Pensioenfonds ABP heeft belangen in tabak en kernwapens verkocht met winst in 2018

Pensioenfonds ABP had een jaar geleden aangegeven dat ze vanuit ethisch oogpunt niet meer wil beleggen in de tabaksindustrie en in kernwapens. Daarom had het pensioenfonds besloten om haar belangen in de tabaksindustrie en kernwapens te verkopen. Hiermee heeft het bedrijf meer verdiend dan verwacht. Volgens het pensioenfonds heeft de verkoop van de aandelenportefeuille in totaal ongeveer 4 miljard euro opgeleverd.

Dit heeft het pensioenfonds donderdag drie januari 2019 gemeld. Een jaar geleden was de aandelenportefeuille nog 3,3 miljard euro waard. Het afgelopen jaar heeft het pensioenfonds gebruikt om de aandelen in kernwapens en tabaksbedrijven effectief te verkopen. Van het geld dat hiermee is binnengehaald heeft het pensioenfonds beleggingen uitstaat in diverse andere sectoren. Doordat het pensioenfonds de verkoop van de aandelen in de tabaksindustrie en kernwapens kon spreiden over een langere termijn kon het fonds uiteindelijk de opbrengsten verhogen en was het niet gedwongen om de aandelen tegen een ongunstige koers van de hand te doen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!