Technisch Werken

Paccar heeft eind 2016 minder winst gemaakt

Paccar is het moederbedrijf van de Nederlandse truckfabrikant DAF. Dit bedrijf produceert vrachtwagens. De verkoop van deze trucks is echter in 2016 wat tegen gevallen aan het einde van het jaar. Dit kwam door tegenvallende truckverkopen in het laatste kwartaal in de Verenigde Staten. Dit werd dinsdag 31 januari 2017 duidelijk bij de publicatie van de cijfers van Paccar.

In het laatste kwartaal werd een winst behaald van ongeveer 289 miljoen dollar. In het laatste kwartaal van 2015 was de kwartaalwinst echter ruim 347 miljoen dollar. De totale opbrengsten van kwartaal vier van 2016 kwamen uit op ongeveer 3,8 miljard dollar terwijl de opbrengsten een jaar eerder 4,1 miljard dollar bedroegen.

In heel 2016 werd een winst behaald van bijna 522 miljoen dollar. Door deze resultanten kan Paccar met trots opmerken dat 2016 alweer het 78e jaar op rij is dat het bedrijf een winst kan noteren. Omdat het bedrijf in 2016 een kartelboete uit Europa had betaald moest het bedrijf 800 miljoen dollar afschrijven. Als deze last niet wordt meegerekend zou het resultaat van het bedrijf bijna 1,4 miljard dollar bedragen. Dit was in 2015 nog 1,6 miljard dollar. In 2015 bedroeg de omzet meer dan 19 miljard dollar. Dit bedrag daalde in 2016 naar 17 miljard dollar.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws