Technisch Werken

Overheid stelt studiebedrag van 1000 tot 2000 euro per persoon beschikbaar voor beroepsbevolking na 2019

De Nederlandse overheid heeft mensen die tot de beroepsbevolking behoren de mogelijkheid gegeven om aanspraak te maken op 1000 tot 2000 euro om zich verder te ontwikkelen. Deze zogenaamde studiepot is beschikbaar voor werkenden maar ook voor niet-werkenden. Het geld is bedoelt om het kennisniveau en de inzetbaarheid van mensen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het bericht over de beschikbaarheid van het studiegeld werd bekend gemaakt door minister Koolmees van Sociale Zaken en minister Van Engelshoven van Onderwijs.

StimuleringArbeidsmarktPositie
Er werd niet aangegeven wanneer de nieuwe regeling precies van kracht zal worden. De regeling heeft de naam STAP gekregen dat staat voor StimuleringArbeidsmarktPositie. Ieder jaar kunnen tussen de 100.000 en 200.000 mensen aanspraak maken op het STAP-budget. De invoering van de STAP-regeling zorgt er echter wel voor dat de huidige aftrekpost voor scholing zal verdwijnen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!