Technisch Werken

OPEC wil olieproductie verder beperken in 2020

Oliekartel OPEC heeft samen met diverse andere olieproducerende landen afspraken gemaakt om de olieproductie te beperken. Deze productiebeperking is in 2019 al van kracht en is kort geleden opnieuw verlengd. Tijdens de eerdere productiebeperking werd afgesproken om de olieproductie te beperken met 1,2 miljoen vaten per dag. Op dit moment overwegen de deelnemers aan de productiebeperking om hun olieproductie nog verder te beperken met ongeveer 400.000 vaten per dag.

Dit bericht werd afgelopen zondag bekend gemaakt door de Iraakse olieminister Thamer Ghadhban. Als deze nieuwe productiebeperking daadwerkelijk van kracht gaat komt de totale productiebeperking uit op 1,6 miljoen vaten per dag. Deze week wordt er een overeenkomst gehouden in Wenen. Daarin zou de nieuwe productiebeperking ook aan de orde komen. Het huidige akkoord loopt af in maart 2020. Het lijkt er op dat de productiebeperking ook na deze datum gehandhaafd blijft en mogelijk wordt verhoogd met 400.000 vaten per dag.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws