Technisch Werken

OPEC en Rusland gaan olieproductie langer bevriezen na 2017?

Rusland en het oliekartel OPEC hebben last van de aanhoudende lage olieprijs. Door de olieproductie laag te houden proberen de landen het aanbod van olie op de oliemarkt te beperken. Inmiddels zouden de OPEC en Rusland een nieuw akkoord hebben bereikt op hooflijnen waarmee de bevriezing van de olieproductie wordt verlengd.

Volgende week komen de deelnemende landen van de OPEC bij elkaar in Wenen. Daar zullen ze samen met Rusland en andere olieproducerende landen gaan overleggen of de huidige productiebeperking in de olie-industrie zal worden verlegd. Het gesprek zal plaatsvinden onder aanvoering van Rusland. Dit maakten bronnen bekend aan Bloomberg.

Het is nog niet honderd procent zeker dat er een verlenging zal plaatsvinden van de huidige productiebeperking. Daarvoor moeten namelijk eerst een aantal drempels worden genomen. Er zijn namelijk ook landen binnen de OPEC die de olieproductie liever opvoeren zoals Iran en Irak. Saoedi-Arabië de officieuze leider van de OPEC zou het echter wel met Rusland eens zijn over de noodzaak van een verlenging van de huidige afspraken.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws