Technisch Werken

OPEC bereikt akkoord over verhoging olieproductie in 2018

De landen die behoren tot het oliekartel OPEC hebben samen met hun bondgenoten een akkoord bereikt op vrijdag 22 juni over het verhogen van de olieproductie. De olieproductie gaat met maximaal 1 miljoen olievaten per dag omhoog. De productieverhoging op de oliemarkt is een nieuwe ontwikkeling.

Tot voor kort was er sprake van een olieproductieverlaging op de oliemarkt. Door het bevriezen van de olieproductie heeft de OPEC er samen met Rusland en een aantal andere bondgenoten er voor gezorgd dat het aanbod op de oliemarkt werd beperkt en de olieprijs ging stijgen. De olieprijs is inderdaad in 2018 behoorlijk gestegen. De nieuwe verhoging in de olieproductie zal waarschijnlijk niet direct op 1 miljoen vaten per dag uitkomen. Er zijn namelijk landen van de OPEC die niet aan deze productieopschaling kunnen voldopen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!