Technisch Werken

Onderzoek naar de veiligheid stint gaat in 2019 verder

De stint is een elektrisch voertuig waarmee kinderen maar ook goederen werden getransporteerd tot het einde van 2018. Na een ernstig ongeluk met een stint in Oss kwam de veiligheid van het voertuig ter discussie. De overheid heeft besloten om de stint van de openbare weg te bannen. Dit besluit kwam echter pas nadat het dodelijke ongeval al had plaatsgevonden in Oss. Nu is de overheid extra voorzichtig met betrekking tot de beslissing of de stint juist wel of niet moet worden toegelaten op de openbare weg. Het onderzoek dat wordt gedaan naar de technische veiligheid van de stint is inmiddels in volle gang maar er is nog geen einddatum bepaald waarop de resultaten bekend worden gemaakt.

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben woensdag 12 december 2018 bekend gemaakt dat het onderzoek nog maanden zal duren. Er wordt vanaf woensdag 12 december 2018 op verschillende locaties verder gegaan met het onderzoek. De beoogde einddatum voor het onderzoek lag eerst rond de jaarwisseling maar die einddatum wordt nu zeker niet meer gehaald. De stint wordt aan een uitgebreid onderzoek onderworpen waarbij onder andere de bedrading van de rem wordt geïnspecteerd. Eerder werd aangegeven dat te hete bedrading wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van een slecht werkend remsysteem. Dit moet nog verder worden bepaald.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!