Technisch Werken

Omzet verkochte elektrische auto’s in eerste helft 2018 verdubbeld

Het gaat goed met de verkoop van elektrische auto’s. Dealers van elektrische auto’s hebben het afgelopen half jaar de omzet van elektrische auto’s zien verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Daardoor kwam de omzet uit op ruim 0,52 miljard euro in dit voertuigensegment.
De verkoop van elektrische auto’s kwam uit op 524 miljoen euro. Dit is goed voor meer dan 6 procent van de automarkt. Dit komt naar voren uit de ING Auto-omzetmonitor over de eerste helft van 2018. De totale verkoop van nieuwe personenauto’s is in het eerste half jaar ook gestegen. Deze stijging kwam uit op 17 procent tot 8,3 miljard euro. Het aandeel van elektrische auto’s in de autoverkoop neemt toe ten opzichte van de totale autoverkoop. Kortom elektrische auto’s winnen terrein in de automotive. Dat is goed nieuws voor producenten van elektrische auto’s maar ook voor de overheid die klimaatdoelstellingen heeft vastgelegd in het klimaatakkoord.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws