Technisch Werken

Olieprijzen maandag 16 september 2019 fors gestegen

De prijzen van ruwe olie zijn op maandag 16 september 2019 aanzienlijk gestegen. Aan de start van de handelsdag stegen de olieprijzen in Azië met ruim 10 procent. Deze stijging is het gevolg van een aanval op twee olie-installaties van Saoedi-Arabië. Dit Arabische land is verantwoordelijk voor een groot deel van de olieproductie in de wereld. Door de aanval op de olievelden is nu vijf procent van de olieproductie in de wereld stil komen te liggen. Het aanbod aan olie neemt hierdoor af. Het gevolg is dat de prijs van een vat Brentolie op maandag in Singapore met 11,73 dollar (10,59 euro) is gestegen naar 71,95 dollar per vat. Daarna zakte te prijs al spoedig weer naar 68 dollar per vat.

De aanval op de olie-installaties in Abqaiq en Khurais vond zaterdag plaats. Er werden vermoedelijk meerdere drones ingezet voor de aanval. Het olieveld van Abqaiq, in het noordoosten van het land, bevat de grootste olieraffinaderij ter wereld. Daarnaast is het veld in Khurais, dat ligt tussen de hoofdstad Riyad en de Perzische Golf, een van de belangrijkste olievelden van het land. Door de aanval werd de olieproductie door Aramco met de helft verlaagd. Aramco is de grootste exporteur van ruwe olie ter wereld.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!