Technisch Werken

Olie-installaties Saudi-Arabië grotendeels hersteld op 18 september 2019

De olie-installaties van Saudi-Arabië die afgelopen zaterdag met drones werden aangevallen zijn inmiddels grotendeels hersteld. Dat wil zeggen dat de capaciteit van de installaties weer bijna op het niveau is van voor de drone-aanvallen. Dit bericht heeft prins Abdulaziz bin Salman bekend gemaakt. hij is de Saudische minister van Energie van het Arabische land.

De minister maakte verder bekend dat de capaciteit van de installaties eind deze maand zal zijn toegenomen tot 11 miljoen vaten per dag. Dat is zelfs een verhoging ten opzichte van de olieproductie voor de aanval. Voor de aanval was de olieproductie ongeveer 9,6 miljoen vaten per dag. De olieproductie was door de drone-aanval gedaald met ongeveer zes miljoen vaten olie per dag. Volgens de media is dat ongeveer vijf procent van de olieproductie in de wereld. Er zijn verschillende beschuldigingen geuit naar groeperingen en landen die de aanslagen zouden hebben gepleegd. Tot op heden is niet met 100 procent zekerheid te zeggen wie daadwerkelijk de aanslagen op de olie-installaties hebben gepleegd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!