Technisch Werken

Olie-embargo tegen Iran leidt tot hogere olieprijs

Het olie-embargo dat Europa tegen Iran wil uitgeroepen kan een nadelig effect hebben op de prijs van olie. De Europese Unie wil vanaf 1 juli 2012 een olieboycot opleggen aan Iran. De reden hiervoor is dat het land zich zou bezig houden met de ontwikkeling van atoomwapens. Iran beantwoord dit dreigement met een tegen dreigement. Zo wil Iran de uitvoer van Olie naar Europa stopzetten.

De secretaris-generaal van het oliekartel OPEC, Abdullah al-Badri, heeft maandag op een energiecongres aangegeven dat de prijzen voor olie door deze ontwikkelingen kunnen stijgen. ”Dit zal de bewegelijkheid van de oliemarkt vergroten, dat lijdt geen twijfel. Voor een bepaalde periode zal er een opwaartse druk bestaan”, aldus Al-Badri.

Abdullah al-Badri gaf aan dat een olieboycot niet de beste manier is om Iran onder druk te zetten. Er moet volgens hem een dialoog plaatsvinden en geen dreiging.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws