Technisch Werken

NVWA waarschuwt voor oververhitting bepaalde cv-ketels in 2019

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op 8 oktober 2019 een waarschuwing gegeven aan consumenten met betrekking tot de veiligheid van een bepaald type cv-ketel. Cv-ketels van het merk AGPO Ferroli zouden volgens de NVWA een brandgevaar kunnen opleveren omdat deze cv-ketels oververhit kunnen raken. Het gaat daarbij ok ketels van de volgende typen: Econpact, Ultima, MegaDense en MegaLux die geproduceerd zijn in de periode 1997-2008.

De NVWA heeft aangeven dat de fabrikant van de ketel alle consumenten moet waarschuwen die over een dergelijke ketel beschikken. AGPO Ferroli moet daarnaast alle ketels technisch aanpassen door het aanbrengen van een beveiliging die er voor zorgt dat de ketel uitgaat als het te heet wordt. Iedereen die over een ketel van de hiervoor genoemde typen kan volgens de NVWA het beste contact opnemen met een ervaren installatiebedrijf.

Een erkend installatiemonteur kan de problemen in overleg met de consument oplossen en de ketel controleren op het gebied van veiligheid en deugdelijkheid. Doordat deze problemen aan het licht zijn gekomen gaat de NVWA een onderzoek starten naar de veiligheidsvoorzieningen die leveranciers van cv-ketels aanbrengen. Het is mogelijk dat er waarschuwingen omtrent de veiligheid komen voor meerdere typen cv-ketels.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!