Technisch Werken

Nvidia ontwikkelt chip voor kunstmatige intelligentie voor zelfrijdende auto’s in 2018

Nvidia is bezig met de ontwikkeling van een eigen chip voor zelfrijdende auto’s Deze chip functioneert op basis van kunstmatige intelligentie en augmented reality. Het bericht over de ontwikkeling van de chip werd door chipmaker Nvidia bekend gemaakt tijdens de technologiebeurs CES in 2018.

Het bericht over de chip met kunstmatige intelligentie en augmented reality is niet nieuw. Ongeveer een jaar geleden werd al door Nvidia gezinspeeld op de komst van de chip. De chip krijgt de naam Xavier. Nvidia zal de basis vormen van twee nieuwe softwareplatforms genaamd de Drive IX en de Drive AR. De Xavier zal de meest efficiënte en krachtigste chip worden die ontwikkeld is door Nvidia. Door de processor wordt informatie verwerk van sensoren en camera’s die op en rondom de auto zijn aangebracht.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!