Technisch Werken

Nuon gaat naar rechter in 2016 om laadpalen elektrische auto’s

Energiebedrijf Nuon is naar de rechter gestapt om naar eigen zeggen oneerlijke concurrentie tegen te gaan. Het energiebedrijf heeft de rechtszaak aangespannen tegen Allego. Dit bedrijf is een dochterbedrijf van netwerkbedrijf Alliander. Allego is actief op het gebied van laadpalen voor elektrische auto’s. Nuon vindt dat Allego zich moet beperken tot het plaatsen en beheren van de laadinstallaties. Allego biedt echter meer diensten aan, zo is het bedrijf ook bezig met het exploiteren van laadpalen voor elektrisch rijden. Dit moet volgens Nuon stoppen en daarom dient er dinsdag 6 september 2016 een kort geding.

Splitsingswet
Volgens Nuon zijn Alliander en Allego doelbewust bezig om de wet te omzeilen. Het bedrijf Allego is voor 100 procent eigendom van Alliander. In de splitsingswet is vastgelegd dat een netwerkbeheerder zelf geen energie mag leveren. Dit mag ook niet via laadpalen voor elektrische auto’s aldus Nuon. Marktpartijen moeten de exploitatie doen van de laadpalen. Netwerkbedrijven moeten zich beperken tot het plaatsen en beheren van laadpalen.  Verder zou de levering van elektriciteit via laadpalen door Allego ook kunnen leiden tot onduidelijkheden voor gemeenten. In een verklaring liet Nuon weten:

“Wanneer netwerkbedrijven zich mengen in een concurrerende markt waar geen publiek geld voor nodig is, staat dat een gezonde markt voor laadpalen in de weg”. 

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!