Technisch Werken

NS ontvangt 21 miljoen euro vanwege Fyra-treinen debacle in 2019

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben volgens berichtgeving opnieuw een bedrag ontvangen van het voormalige moederbedrijf van Fyra-fabrikant AnsaldoBreda nadat Finmeccanica alle Fyra-treinen heeft doorverkocht. De NS zou nog eens 21 miljoen euro hebben ontvangen. Dit werd maandag 15 april 2019 bevestigd door een woordvoerder van de NS na berichtgeving door Het Financieele Dagblad. In totaal zou het bedrag dat aan de NS is terugbetaald op 146 miljoen euro terecht zijn gekomen.

De NS had namelijk eerder 125 miljoen euro ontvangen toen de NS de Fyra-treinen had terug verkocht aan Finmeccanica. Dit bedrijf heeft inmiddels haar naam veranderd naar Leonardo. In totaal komt het bedrag dat is terugbetaald naar aanleiding van het Fyra debacle op 146 miljoen euro. De terugbetaling wordt gedaan op basis van een overeenkomst. Deze overeenkomst is gesloten tussen de NS en Finmeccanica om te voorkomen dat het Fyra-dossier anders zou leiden tot jarenlange juridische procedures.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!