Technisch Werken

Nederlandse werknemers ten opzichte van Europa

Onderzoeksbureau Effectory geeft aan dat Nederlandse werknemers het hoogste scoren op het gebied van inzet binnen Europa. Er werd een score gegeven van 7,8 op de stelling in het onderzoek: “Ik doe graag iets extra’s om bij te dragen aan het succes van mijn organisatie”. Nederlandse werknemers staan met deze score bovenaan in het onderzoek. Naast Nederland scoorden ook andere landen in Europa hoog op deze vraag. Zo behaalden Denemarken en Zweden een gedeelde tweede plaats met een 7,5.

De landen België, Engeland en Duitsland behoorden tot het gemiddelde. De Zuid-Europese landen Italië, Spanje en ook Frankrijk hadden op de stelling een 6,7 en waren daarmee het laagste. Deze scores zijn opvallend. Verder viel in het onderzoek op dat Nederlandse werknemers over het algemeen bereid zijn om zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren in hun werk. Duitse werknemers scoorden op dat gedeelte van het onderzoek het laagste. Aan het onderzoek van  Onderzoeksbureau Effectory deden in totaal 11.000 werknemers mee uit 35 verschillende landen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws