Technisch Werken

Nederlandse RoboValley krijgt investering van half miljoen in 2016

Het Nederlandse RoboValley is een bijzonder complex waar nieuwe robots worden ontwikkelt, het wordt ook wel een ‘innovatiehub’ voor robotica genoemd. De ontwikkeling van nieuwe technologie kost de nodige inspanningen, voorzieningen en geld. Daarom heeft het Nederlandse RoboValley regelmatig contact met investeerders. Inmiddels is bekend geworden dat Accenture aan RoboValley een investering heeft verstrekt van een half miljoen euro.

Door deze investering wordt Accenture de belangrijkste partner van RoboValley. Dit werd bekend gemaakt in een persbericht. Het geld dat geïnvesteerd wordt  door Accenture wordt gebruikt voor een internationaal onderzoek naar robotica. Accenture heeft de investering ook gedaan zodat RoboValley zal meehelpen aan de  kunstmatige intelligentie-activiteiten van Accenture. De twee organisaties gaan samen kijken hoe robotisering in organisaties verder kan worden doorgevoerd.

Het bedrijf RoboValley is ontstaan in Delft, het is een onderdeel van de Delft University of Technology. Op dit moment, 2016, zijn er bij RoboValley ongeveer 170 wetenschappers werkzaam. Deze wetenschappers werken aan verschillende robots en projecten die gericht zijn op automatisering doormiddel van robotisering.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!