Technisch Werken

Nederlandse koopwoningen waren 5,9 procent duurder in september 2016 volgens Kadaster

In de maand september van 2016 zijn de prijzen van woningen in Nederland met 5,9 gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2015. Deze prijsstijging is lager dan de prijsstijging die gemeten werd in de maand augustus. Toen stegen de prijzen namelijk met 6 procent ten opzichte van augustus in 2015. Deze gegevens werden bekend gemaakt op vrijdag 21 oktober 2016 door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster vrijdag.

Als men de huidige prijzen van koopwoningen vergelijkt met de prijzen die voor woningen werden betaald tijdens het dieptepunt van de economische crisis, in juni 2013, dan ligt het prijsniveau op dit moment 12,9 procent hoger. De woningmarkt had echter een piek in de woningprijzen in 2008. Ten opzichte van die piek liggen de woningprijzen op dit moment nog 11,4 procent lager. De prijs die gemiddeld werd betaald voor koopwoningen in september 2016 is vergelijkbaar met de gemiddelde verkoopprijs van woningen in de maand juli van 2005.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!