Technisch Werken

Nederlandse economie nog ‘gezond’ in augustus 2019

De Nederlandse economie is nog ‘gezond’ dat geeft Bas Jacobs, hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, aan in een interview met NU.nl. In het artikel staat dat de wereldeconomie op dit moment last heeft van grote politieke onzekerheid. Het handelsconflict tussen Amerika en China zorgt voor een vertraging in de groei van de wereldhandel. Daardoor zien fabrieken hun orders teruglopen. Er is een daling in de handel merkbaar.

Dit is ook een effect dat in Nederland wordt gemerkt. De Nederlandse industrie heeft te maken met een minder sterke groei. Daarnaast worden de groeiverwachtingen van ondernemingen bijgesteld. Hoewel de gevolgen van alle politieke en economische ontwikkelingen in de wereld ook in Nederland worden gemerkt is een zogenaamde recessie in Nederland nog ver weg. Het is wel zo dat de economische groei de komende tijd zal vertragen. Desondanks worden voor de komende week wel positieve cijfers verwacht over het tweede kwartaal van 2019. Naar verwachting zullen dan zowel Nederland als Duitsland met groeicijfers komen over dit desbetreffende kwartaal.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!