Technisch Werken

Nederlandse economie groeit sterker in kwartaal drie van 2016

Op dinsdag 15 november 2016 heeft het Europees statistiekbureau Eurostat een overzicht gepubliceerd over de economische ontwikkelingen in Europa. Hieruit komt naar voren dat de economische groei in Nederland bovengemiddeld goed is ten opzichte van andere Europese landen in de eurozone. De groei van de economie in Nederland is sterker dan het gemiddelde groeicijfer in de eurozone.

Voor de economie in de eurozone werd over de periode van kwartaal drie een groei van 0,3 procent genoteerd ten opzichte van het tweede kwartaal. De economische groei van Nederland kwam echter uit op 0,7 procent. Dat maakte ook het  Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. Binnen de eurozone had alleen het land Portugal een sterkere groei doorgemaakt. Dat land maakte een groei door van 0,8 procent. Slowakije, Spanje en Cyprus hadden dezelfde sterke groei genoteerd als Nederland.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!