Technisch Werken

Nederlanders hebben in totaal 370 miljard euro aan spaargeld in 2020

Nederlandse spaarders hebben in 2020 in totaal 370 miljard euro totaal op spaarrekeningen staan. Dat komt naar voren uit cijfers van DNB. Het spaargeld van Nederlandse spaarders zou de afgelopen jaren langzaam maar zeker zijn gegroeid. De centrale bank geeft aan dat het gemiddelde inkomen van veel Nederlanders is toegenomen ook is de bevolkingsgroei toegenomen. Veel mensen zetten een deel van hun inkomen opzij op een spaarrekening. Dit doen de meeste spaarders om financieel zekerder te worden. Ze kunnen het spaargeld gebruiken als er onverwachte uitgaven komen.

Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er auto’s, machines of andere producten kapot gaan. De spaarrente is op dit moment zeer laag. De ABN AMRO heeft begin 2020 bekend gemaakt dat de spaarrente van deze bank op spaarrekeningen tot 2,5 miljoen euro in totaal 0 procent zal zijn. Voor veel spaarders maakt deze spaarrente in hun spaargedrag geen verschil. Ze houden al rekening met weinig rendement op hun spaargeld. Het spaargeld wordt juist gereserveerd voor onzekere tijden waarin de kosten plotseling toenemen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!