Technisch Werken

Nederland op tweede plaats elektrisch rijden wereldwijd

Nederland heeft wereldwijde de tweede plek bereikt op het gebied van elektrisch rijden als men kijkt naar het aandeel elektrische auto’s op de totale automarkt. In 2016 was ongeveer 6,4 procent van het totale aantal auto’s in Nederland elektrisch aangedreven of behoorde tot het segment hybride auto’s. Noorwegen deed het op dit gebied wereldwijd nog beter. In Noorwegen was in 2016 maar liefst 29 procent van de auto’s elektrisch aangedreven of hybride. Deze gegevens komen naar voren uit een rapport van het internationaal energieagentschap IEA dat woensdag 7 juni 2017 is gepubliceerd.

In 2016 nam het aantal elektrische auto’s dat deel nam aan het verkeer toe tot twee miljoen. Ongeveer een jaar daarvoor werd al de grens van een miljoen elektrische auto’s overschreven. Ten opzichte van het totale aantal elektrische auto’s dat aan het verkeer deelneemt staat China bovenaan. Ongeveer 40 procent van alle elektrische auto’s die in de wereld worden gebruikt kunnen gevonden worden in China.

Hoewel deze getallen hoopgevend lijken kan men nog niet zeggen dat het elektrische rijden een duidelijk aandeel heeft in de wereldwijde automarkt en in de wereldwijde autoproductie. Zo is slechts 0,2 procent van alle auto’s die in de wereld rijden een auto die op elektrische stroom rijdt. De komende jaren zal de verkeersdeelname van elektrische auto’s gaan stijgen. In 2020 zullen tussen de 9 miljoen en 20 miljoen elektrische auto’s wereldwijd aan het verkeer deelnemen naar verwachting van de IEA. In 2025 zal dit aantal gestegen kunnen zijn naar 40 tot 70 miljoen.

 

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!