Technisch Werken

Nederland heeft in 2020 weinig internationale kenniswerkers ten opzichte van andere EU-landen

Ten opzichte van andere Europese landen heeft Nederland relatief weinig internationale kenniswerkers. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) die maandag 10 februari 2020 bekend zijn gemaakt. de statistiekorganisatie definieert internationale kenniswerkers als oogopgeleide personen die geruime tijd wonen en werken in een ander land dan waar ze zijn geboren.

In de periode van 2003 tot en met 2005 is het aantal internationale kenniswerkers fors gegroeid. In totaal werkten er 221.000 kenniswerkers uit een ander land in Nederland in de periode tussen 2003 en 2005. Dit aantal steeg in de periode tussen 2016 en 2018 waren naar 383.000. Dat aantal was 4,2 procent van de totale Nederlandse beroepsbevolking. Hoewel deze groei toch behoorlijk is doen andere landen in Europa het op dit gebied beter aldus het CBS. Zo bestaat in Duitsland ongeveer 5 procent van de beroepsbevolking uit internationale kenniswerkers. Op dit moment bestaat het aantal internationale kenniswerkers in het Verenigd Koninkrijk nog uit 9 procent van de beroepsbevolking. Luxemburg staat in Europa op dit gebied op nummer in. In dat land bestaat ruim een kwart van de beroepsbevolking uit internationale kenniswerkers.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!