Technisch Werken

Nederland Europese in top 3 digitale economieën in 2019

Nederland is ten opzichte van de meeste Europese landen sterk gedigitaliseerd. Op dit moment wordt Nederland zelfs tot de top drie van EU-landen met de krachtigste digitale economieën. De Europese Unie heeft dit aangegeven in de jaarlijkse Digital Economy and Society Index. Deze index is afgelopen woensdag bekend geworden. Binnen de Europese Unie doen alleen de landen Finland en Zweden het volgens de index beter. Nederland stond in 2017 en 2018 nog op de vierde plek op de ranglijst van digitale economieën in Europa. Toen stond Denemarken nog op de derde plek. Inmiddels heeft Nederland dus Denemarken op dit gebied ingehaald.

Bij het beoordelen van de landen op het gebied van digitalisering werd gekeken naar de zogenaamde digitale infrastructuur van een land. Deze infrastructuur van digitaal verkeer werd op omvang en kwaliteit beoordeeld. Daarnaast werd ook gekeken naar de digitale vaardigheden en het gebruik van toepassingen door de inwoners van een land. Verder werd gekeken naar de digitale activiteiten van bedrijven. Naast de digitalisering onder burgers en bedrijven werd ook gekeken naar de digitalisering onder overheidsinstellingen. Kortom een breed pakket aan factoren telt mee voor de ranglijst met betrekking tot de digitale economieën in Europa.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws