Technisch Werken

Nasa meet ijs op poolkappen vanuit de ruimte met de ICESat-2 vanaf 2018

De opwarming van de aarde is een steeds groter probleem waarvan ook steeds meer overheden, organisaties, bedrijven en burgers op de hoogte zijn. Toch weet men niet precies wat de effecten zijn van de opwarming van de aarde. De poolkappen zouden smelten waardoor de zeespiegel gaat stijgen. De vraag is echter hoe sterk dit smeltproces verloopt. Daarvoor moeten metingen worden gedaan. Veel van deze metingen worden vanaf boten en op de poolkappen zelf gedaan. Vanaf 2018 hoopt de Nasa ook nauwkeurige metingen uit te kunnen voeren met de ICESat-2 die vanaf een lanceerbasis in Californië is gelanceerd.

ICESat-2
Dit is een satelliet van NASA die vanuit een baan om de aarde vanaf 2018 precies gaat meten hoe groot de omvang is van de ijslagen op deze planeet. Daarbij is het vooral belangrijk om te kijken hoeveel ijs daadwerkelijk smelt. Daarvoor is de satelliet uitgerust met speciale lasertechnologie om precieze metingen van het zeeijs en gletsjers te kunnen uitvoeren. ICESat-2 kan de veranderingen in de ijslagen op bijvoorbeeld Groenland, Antarctica en op de Noordpool met veel meer precisie meten dan tot nu toe met de huidige meetinstrumenten mogelijk was.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!