Technisch Werken

Minimumtarief voor zzp’ers wordt 16 euro vanaf 2021

De overheid wil dat er een minimumtarief komt voor zogenaamde zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Deze groep is actief op de arbeidsmarkt en is volgens de overheid vrij kwetsbaar. Ook bestaat er een kans op schijnzelfstandigheid dat betekent dat de zzp’er in feite wordt beschouwd en behandeld als werknemer maar toch op papier een zzp’er wordt genoemd. De overheid geeft aan dat er sprake is van een groeiende roep schijnzelfstandigen. Deze groep wordt dikwijls tegen lage tarieven ingeleend.

Ingangsdatum minimumtarief voor zzp’ers
De overheid wil dit tegen gaan en wil daarom een soort minimumloon invoeren voor zelfstandigen zonder personeel. Het kabinet heeft berekeningen uitgevoerd en is tot de conclusie gekomen dat iemand met een tarief van 16 euro per uur voldoende geld over kan houden om zichzelf te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en toch ook nog voldoende salaris over kan houden om van te leven. De plannen zijn nu nog in ontwikkeling. Bronnen hebben tegen de NOS bekend gemaakt dat het minimum-uurtarief voor zzp’ers zal ingaan in 2021.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!