Technisch Werken

Metaalsector gaat in staking op vrijdag 29 mei 2015

Op vrijdag 29 mei 2015 wordt er een staking gehouden in de metaalsector in Nederland. Tot deze staking is besloten nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao niet zijn gelukt. Niet bij elk bedrijf wordt in staking gegaan. Er zullen onder andere acties plaatsvinden bij de DAF in Eindhoven. Dit werd dinsdag 27 mei ’15 bekend gemaakt. Verder zullen er volgens de vakbonden FNV Metaal en de CNV ook acties worden gehouden in de regio’s Rotterdam, Zeeland en West-Brabant en in Noord-Holland. In deze regio’s zal het werk voor 24 uur worden gestaakt bij een aantal bedrijven.

De vakbonden eisen dat er meer loon wordt betaald aan werknemers in de metaalsector. Ze eisen ook betere regelingen voor werknemers met betrekking tot de invulling van de arbeidstijden. De acties komen niet zonder waarschuwing. De bonden hadden al een tijdje geleden gewaarschuwd dat er acties zouden komen als de werkgevers in zowel de grootmetaal en de kleinmetaal de ultimatums voor een akkoord zouden laten verlopen.

Reactie van Technisch Werken
De metaalsector heeft het zwaar de afgelopen jaren. De crisis is in deze sector zwaar ingeslagen. Geen wonder dat veel werkgevers in deze sector het moeilijk hebben en daardoor aarzelen om op de eisen van de werknemers in te gaan. De werknemers vinden echter dat ze in vergelijking tot andere sectoren niet goed verdienen en daarnaast weinig ruimte hebben om hun arbeidstijden flexibel in te delen. Daar hebben deze werknemers ook gelijk in. In crisistijd is het echter lastig om alle belangen op elkaar af te stemmen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!