Technisch Werken

Meer personeel nodig in de bouw voor de bouwvak van 2020?

De bouwsector heeft te maken met een vertraging. Door de stikstofproblemen en de problemen met betrekking tot PFAS heeft de bouw een klap gekregen. Tegen het einde van 2019 werden steeds minder bouwvergunningen verstrekt. Dat effect werkt door in 2020. Dit jaar zullen minder bouwprojecten worden gestart. Het gevolg is dat er ook minder personeel in de bouw gevraagd zal worden. Het aantal openstaande vacatures in de bouw zal afnemen.

Toch zal er altijd een grote vraag blijven bestaan naar elektromonteurs, installatiemonteurs en andere specifiek installatiepersoneel. Dat maakt het voor installatiebedrijven alsnog lastig om hun projecten af te ronden. In tegenstelling tot 2019 zullen de eisen aan installatiepersoneel wel hoger zijn. Ervaren krachten krijgen de voorkeur ten koste van BBL-ers en andere aankomende vakkrachten. Het inwerken van aankomende vakkrachten en BBL-ers vereist veel energie en begeleiding. Daar is niet altijd tijd voor beschikbaar in de installatiebranche.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws