Technisch Werken

McLaren leverde 3.340 sportwagens af in 2017

De verkoop van luxe automerk McLaren steeg in 2017 ten opzichte van het jaar daarvoor. In totaal werden door McLaren 3.340 sportwagens geleverd in het afgelopen jaar. De verkoop van McLaren werd vooral gestuwd door populaire modellen uit de zogenaamde de Sport Series van automerk. Het model 570S Spider bleek met name sterk in trek bij autoliefhebbers. In 2017 werden in totaal 2.119 Sport Series-modellen door McLaren verkocht.

Het McLaren model 720S werd in maart 2017 geïntroduceerd. Deze introductie was ook goed nieuws voor de zogenaamde Super Series. Dit is ook een automodellijn van McLaren. In 2017 werden 1.221 Super Series-exemplaren afgeleverd. De McLaren Senna is ook een zeer bijzondere en opvallende auto die vernoemd is naar de beroemde formule 1 coureur en valt onder de Ultimate Series. De McLaren Senna werd in december 2017 ingevoerd in een beperkte oplage.

De McLaren Senna kan echter niet meer aangekocht worden want de gehele oplage was al verkocht. De grootste afzetmarkt voor McLaren was in 2017 de Verenigde Staten. Daar werden 1.234 voertuigen geleverd in het afgelopen jaar. Dat maakte het land de grootste afzetmarkt voor McLaren. De VS was in 2016 echter ook het grootste afzetgebied.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws