Technisch Werken

Luchtvaart profiteert van lage olieprijs in 2019

De luchtvaartsector zal het komende jaar profiteren van een aantal gunstige factoren. Wereldwijd zullen luchtvaartmaatschappijen profiteren van de opkomende economieën en de lage olieprijzen. Dit maakte de internationale branchevereniging IATA bekend. Volgens deze organisatie zal het komende jaar de winst gaan toenemen met 10 procent. Daardoor komt de winst uit op 35,5 miljard dollar. Dat is omgerekend 31,3 miljard euro.

Volgens de IATA zal de helft van de totale winsten in de luchtvaartsector in Noord-Amerika worden behaald. De groei in de winst zal in Europa wel achterblijven ten opzichte van bijvoorbeeld Noord-Amerika. In Europa worden over het algemeen termijncontracten afgesloten met brandstofleveranciers. Deze termijncontracten zorgen er voor dat de Europese luchtvaartmaatschappijen minder kunnen profiteren van de lagere brandstofprijzen.

Om die reden zal de winstgroei wat achterblijven op het Europese continent. Daarnaast zorgt volgens de IATA ook de “intense concurrentie” dat het resultaat wordt gedrukt. Toch is het komende jaar gunstig voor de luchtvaartsector in Europa. In vrijwel alle regio’s is er sprake van groei behalve Afrika. De IATA heeft haar winstberekening gebaseerd op een gemiddelde olieprijs van 65 dollar per vat. Ook is de organisatie uitgegaan van een wereldwijde economische groei van 3,1 procent.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!