Technisch Werken

Loopbaanadvies voor ruim 25.000 werkende 45-plussers vanaf 2017

Meer dan 25.000 werknemers van 45 jaar of ouder kunnen zich gaan aanmelden voor een speciaal traject op het bied van loopbaanontwikkeling. De werknemers kunnen in aanmerking komen voor een zogenaamd ‘ontwikkeladvies’. Het ontwikkeladvies moet er voor zorgen dat de werknemers een goede indruk krijgen van hun positie op de arbeidsmarkt.

Doordat de pensioengerechtigde leeftijd steeds hoger wordt is het belangrijk dat werknemers zo lang mogelijk gezond hun werk kunnen blijven doen. Voor verschillende werknemers zouden stappen moeten worden gezet en keuzes worden gemaakt die bijdragen aan deze doelstelling. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom een subsidie beschikbaar gesteld voor de persoonlijke ontwikkeladviezen aan werknemers. In totaal is er twintig miljoen euro beschikbaar gesteld door de minister. Het ontwikkeladvies is een maatregel die voorkomt uit het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers.

Werknemers zouden er volgens het ministerie verstandig aan doen om regelmatig over hun loopbaan na te denken. Daarbij moeten ze kijken naar hun eigen beroep, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Veel werknemers komen hier in de praktijk nauwelijks aan toe. Dat komt omdat het werken veel tijd in beslag neemt en omdat ze verder ook vaak een druk leven hebben buiten hun werk om. Het ontwikkeladvies wordt door de overheid beschikbaar gesteld in zeven beroepsgroepen: bijvoorbeeld cateringsmedewerkers, en verkoopmedewerkers, werknemers secretarieel werk uitvoeren, ambulancepersoneel, schoonmakers en buitengewoon opsporingsambtenaren.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!