Technisch Werken

Loongroei in cao’s juni 2019 gemiddeld 3,04

De gemiddelde loongroei die is afgesproken in de nieuwe cao’s uit juni kwam uit op 3,04 procent. Dit is het hoogste percentage aan loongroei sinds de economische crisis die ongeveer tien jaar haar intrede deed in Nederland. Daarnaast ligt de gemiddelde loonstijging ook hoger dan de 2,3 procent die in 2018 werd behaald. Deze 2,3 procent is ongeveer het jaargemiddelde van de afgelopen tijd. In de eerste vijf maanden van 2019 lagen de loonafspraken in Nederlandse cao’s op gemiddeld 2,74 procent.

Dat kwam naar voren uit de cao-kijker van werkgeversorganisatie AWVN. In totaal zijn er in 2019 in Nederland 190 cao-akkoorden gesloten tot de maand juli. Dat betekent dat er vanaf juli 2019 nog steeds cao’s gesloten kunnen worden. Onder de 190 cao-akkoorden die op dit moment al zijn gesloten vallen in Nederland al 1,13 miljoen werknemers. De maand juli was op het gebied van het afsluiten van cao’s bijzonder matig. Die maand werden in Nederland slechts veertien nieuwe cao’s afgesloten. Dat is aanzienlijk lager dan de vijftig tot zestig cao-afspraken die gemiddeld per maand worden gemaakt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws