Technisch Werken

LEGO koopt Merlin Entertainments in 2019

LEGO is een bedrijf dat vooral bekend is vanwege het populaire speelgoed dat in vrijwel alle speelgoedwinkels te koop is. Het bedrijf is de afgelopen jaren altijd meegegroeid in de ontwikkeling op het gebied van speelgoed en is hierin ook een trendsetter geweest. Niet alleen op het gebied van de speelgoedblokjes is LEGO actief. Het bedrijf heeft ook films, games en andere producten ontwikkeld. LEGO is daarnaast actief in entertainment.

De Deense miljardairsfamilie die LEGO in handen heeft gaat met een groep investeerders Merlin Entertainments kopen. LEGO en de investeerders leggen gezamenlijk een bedrag neer van 4,8 miljard Britse pond. Dat is omgerekend 5,4 miljard euro. Merlin Entertainments is op dit moment nog de eigenaar van Madame Tussauds, de London Eye en het entertainmentpark LEGOLAND. Door de aanschaf van Merlin Entertainments wordt LEGO dus ook de eigenaar van LEGOLAND. Dat is slechts een klein aspect van Merlin Entertainments.

In totaal heeft deze organisatie namelijk ruim 130 attracties in 25 landen. Dat maakt Merlin Entertainments de op een na grootste uitbater van publieksattracties ter wereld. LEGO doet de investering echter niet alleen en werkt samen met onder andere Blackstone en het Canadese pensioenfonds CPPIB.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!